ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Θωμάς Γκιόκας

CV IN PDF FORMAT

O κ. Θωμάς Γκιόκας γεννήθηκε το 1948 στην Πάτρα, σπούδασε στο Ε.Μ.Π. με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. και αποφοίτησε το 1971 από τη σχολή Μηχανολόγων & Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από το 1972 (α.μ. 17578), και διαπιστευμένος πραγματογνώμων Η-Μ.

Από το 1972 έως το 1974 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και εργάσθηκε ως ερευνητής στο Laboratoire d' Automatique et Analyse des Systemes, του C.N.R.S. της Τουλούζης.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1974-75 προσκλήθηκε και δίδαξε Αυτοματολογία, ως επισκέπτης καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου MONDRAGON στην Ισπανική Χώρα των Βάσκων (http://www.mondragon.mcc.es/).

Από το 1976 έως το 1980 διετέλεσε ειδ. Επιστήμων Οπλικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (ΥΕΘΑ-ΓΕΤΕΝ) και στη συνέχεια υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος ερευνών στην Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (Ε.Β.Ο. - Αίγιο).

Διετέλεσε μέλος Επιτροπής στο Εθνικό Συμβούλιο Ενέργειας και ανάδοχος μελέτης του ΥΠΕΧΩΔΕ για την Ατμοσφαιρική Ρύπανση της Αθήνας.

Το 1982 βραβεύθηκε στο Λονδίνο, στα πλαίσια του διεθνούς Επιστημονικού Διαγωνισμού ENERGY RESEARCH PRIZE -1979.

Ως πτυχ. Μελετητής (ΓΕΜ) ίδρυσε το Γραφείο Ενεργειακών Μελετών και Ερευνών H.E.L.L.A.Systems και κέρδισε πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις σε μελέτες δημοσίων και ιδιωτικών έργων (Ηλιακό Χωριό ΟΕΚ Νο 1 κλπ).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ και έθεσε το 1989 υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή με την πτέρυγα των ευρωπαίων "Πρασίνων".

Από το 1984 είναι μόνιμο στέλεχος της ΔΕΗ, ως Μηχανικός του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, και παράλληλα είναι επιστημονικός Σύμβουλος για θέματα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στο Δήμο Μεγαλόπολης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Γραφείο ARCADIAN FINANCIAL CONSULTANTS (http://www.afc-tri.gr) κλπ.

Κατά την 5-ετία 1999 έως 2003 απασχολήθηκε ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Εισηγητής επί θεμάτων Περιβάλλοντος στη Δ/νση ΠΕΧΩ Πελ/σου (Τρίπολη) και κατόπιν ειδικού επιμορφωτικού σεμιναρίου ορίσθηκε διαπιστευμένος χειριστής του Σταθμού ΕΔΠΑΡ Μεγαλόπολης (Εθνικό Δίκτυο Ελέγχου Περιβάλλοντος και Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Δ/νσης ΕΑΡΘ του ΥΠΕΧΩΔΕ).

Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνος οργάνωσης του τοπικού Γραφείου ΔΕΗ Μεγαλόπολης για το Συντονισμό Διαδημοτικών Δράσεων για το Περιβάλλον και την Ενέργεια και παράλληλα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης Διακρατικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στην Τοπική Ένωση Δήμων Αρκαδίας (Πρόγραμμα-Πλαίσιο FP7 : www.msw-atreus.ro)

---------------------

On May 1983, Mr. GKIOKAS E. Thomas, wrote a precise report evaluating Tsiriggakis' Gearless Differential. The relative report is written in Greek language and an abstract is availlable for downloading in pdf format by clicking on:

 


 

 

Background: Tsiriggakis' Gearless Differential

Tsiriggakis.gr - Since 2003